Müzli szelet


·         250g zabpehely

·         2db nagy alma lereszelve

·         7ek barnacukor

·         ½ citrom leve

·         15 szem kisseb datolya (ha nagyobb a datolya elég kevesebb is)

·         diónyi kókusz zsír felolvasztva (jó a margarin is)

·         50g mazsola

·         2ek szezám mag

·         1 ek lenmag (kihagyható)

·         2 marék amerikai mogyoró apróra vágva
 
A reszelt almát a barnacukrot és a citrom levét össze keverjük és hagyok állni amíg a többi hozzávalót felvágjuk, felolvasztjuk (a mazsolát be szoktam előtte áztatni pár percre de nem muszáj) utána mindent egy nagy tálban össze keverünk majd kézzel össze gyúrjuk, ha kicsit leveses tegyünk még hozzá zabpelyhet. Majd az így kapott masszát egy lapos felületen kb.1 ½ cm vastagon kiterítem és a hűtőbe teszem 1 óra múlva tetszés szerinti  csíkokra vágom, mikor már teljesen kifagyott fogyasztható, tárolása: külön csomagolva fóliába vagy sütőpapírba nem muszáj hűtőbe de hűvös helyen .  Ha nem szeretnénk ekkora mennyiséget a hozzávalók felezésével lehet először egy kisseb adagot csinálni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése