§ 30 dkg lencse
§ 1 babérlevél
§ 2-3 répa felaprítva
§ 4 paradicsom felaprítva
§ 2 vöröshagyma felaprítva
§ 1-2 evőkanál étolaj
§ 1 késhegynyi római kömény
§ 1 kávéskanál kurkuma
§ 1 evőkanál oregánó
§ 3-4 gerezd fokhagyma
§ 40 dkg nyers spenótlevél
megtisztítva
§ 1-2 evőkanál citromlé
§ só
Közepes lábosban
megfőzzük a lencsét, kicsit megsózva és a babérlevéllel. Mikor már majdnem
puha, belefőzünk a répát is. Miközben ez fő, összekészíthetjük a többit: olajba
beletesszük a hagymát, kurkumát, római köményt, majd üvegesre pároljuk, nem
baj, ha kicsit megpirul, majd hozzá rakjuk a paradicsomot, beleteszünk az
oregánót, megsózzuk. Ha a paradicsom is szétfőtt, beletesszük a spenótot, egy
kis vizet löttyintünk alá, majd ezt is pároljuk egy rövid ideig. Utoljára a fokhagymát
adjuk hozzá, hogy minél többet megőrizzen az ízéből és az értékes
összetevőiből. Az utolsó lépés, hogy a két masszát összekeverjük és a
citromlével ízesítjük a legvégén.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése