Répatorta

  •  3 csésze (350 gr.) reszelt sárgarépa - felesben finomra és durvára reszelt
  • 2 csésze ( 300 gr.) teljes kiőrlésű tönkölyliszt (lehet sima is)
  • 1 csésze (100 gr.) nádcukor
  • ½ csésze (50 gr.) kókuszreszelék
  • ½ csésze (100 gr.) dió durvára darálva vagy késsel felaprítva, finomabb, ha egy kicsit megpörköljük
  • ½ tk. só
  • 2 tk. sütőpor
  • ½ tk. szódabikarbóna
  • 2tk fahéj
  • 1-2tk "mézessüti" ízű fűszerkeverék (NEM TARTALMAZ MÉZET!)
  • 1 marék mazsola - -el is hagyható
  •  ¾ csésze (125 ml.) növényi olaj vagy margarin
  • ½ csésze frissen facsart narancslé vagy 1 evőkanál almaecet
  •  kb.1 csésze (250 ml.) növényi tej
 A hozzávalókat felsorolásuk sorrendjében tálba tesszük, majd alaposan összekeverjük. Érdemes a tejnek előbb csak a fele mennyiségét beleönteni, majd a hozzávalók felvevőképességétől függően adagolni hozzá
Kivajazott, lisztezett – esetleg sütőpapírral bélelt – tepsibe tesszük és 35-40 perc alatt tűpróbáig sütjük. Nem baj, ha a teteje ropogos és a szélét egy picit megkapja, annál finomabb lesz.
Töltelék mennyisége a sütemény méretétől függ. Általában ezt az adagot szoktam elkészíteni.
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 800 ml. növényi tej – szóját szoktam használn
Ebből hagyományos módon pudingot főzünk, ha kész belekeverünk
  • 4-5 evőkanál barnacukor
  • 1-2 zacskó vaníliás cukor
  • ½ - 1 csésze kóküszreszelék
Amikor kihült a főzött krém robotgéppel beledolgozunk 125 gr. növényi margarin – aki szereti vajasabban, tehet bele többet is, max. 250 gr.-ot ajánlok
Taskó Ágnes receptje

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése