Vegán Keksztekercs


Hozzávalók:(négy kb.30 cm-es rúdhoz)
  • Darált háztartási keksz (tej-, és tojásmentes) 1/2 kg
  • Margarin (Liga növényi) 2 kocka ½ kg
  • Cukor (porcukor vagy szőlőcukor) kb. 40 dkg
  • Vaníliás cukor 4 csomag
  • Kókuszreszelék 20 dkg, és 5-10 dkg a díszítéshez
  • Rumaroma 1 db
  • Kávé (koffeinmentes) kb. ½ liter
  • Kakaópor 10 dkg
1. A kekszet, rumaromát és a kakaót a kávéval összegyúrjuk, majd két cipót formázunk belőle.
2. Műanyag gyúrólapon kb. 60 cm hosszú és 35 cm széles, nagyjából téglalapformára kinyújtjuk az egyik cipót.
3. Elkészítjük a krémet: a margarint cukorral, vaníliás cukorral és a kókuszreszelékkel jól kenhetővé robotgéppel összekeverjük, majd kétfelé osztjuk.
4. A kinyújtott tésztát megkenjük vele, feltekerjük, és két részre vágjuk. A széleket szép egyenesre vágjuk, és a tekercseket meghempergetjük a maradék kókuszreszelék felében.
5. A második cipóval és a maradék krémmel ismételjük meg ugyanezt a műveletet! Tegyük hűtőbe pár órára, mert hidegen könnyebb szelni.
Jó étvágyat!
Füredi Józsefné Harsányi Márta receptje

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése