Gombás székelykáposzta


·         1 kg. savanyúkáposzta

·         1 kg. gomba

·         Hagyma

·         Pirospaprika

·         Babérlevél

·         Bors

·         Majoranna

·         Só, ha szükséges, de vigyázni kell, mert a savanyúkáposzta eleve sós!

A savanyúkáposztát, ha túl savanyúnak gondoljuk átöblítjük, majd éppen annyi vízben ami ellepi feltesszük főni. Izesítjük babérlevéllel (két kisebb vagy 1 nagyobb) kevés borssal. Míg fő a káposzta a gombából egyszerű, hagyományos gombapörköltet készítünk. Hagymát apróra vágjuk, kevés növényi olajon megpároljuk majd a szeletelt gombát rátesszük. Ízesítjük borssal, majorannával, pirospaprikával és kb. fél óra alatt készre főzzük. Ha a gomba elkészült a megpuhult káposztát lyukacsos szedőkanállal rákanalazzuk. Amennyiben túl száraznak találjuk a káposzta levéből tehetünk rá. Pár percig összemelegítjük, ízesítjük még, ha szükséges (só, bors)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése