Spenótos palacsinta

Hozzávalók: sós palacsinta
  • 250 gr liszt (sima liszt)
  • 1 mokkáskanál só
  • bors, fűszerek
  • ½ liter szódavíz ( szénsavas ásványvíz)
  • 2 evőkanál napraforgó olaj
A szódavíz kicsit több mint felével habverővel vagy robotgéppel símára keverjük a száraz hozzávalókat és utána felöntjük még annyi szódavízzel, hogy megfelelő sűrűségű legyen.
Pihentetjük fél órát.

Töltelék:
  • 1 cs. leveles fagyasztott paraj
  • kis fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • 1 evőkanál liszt
  • szójatej
A hagymát apróra vágjuk, megfuttatjuk olajon, hozzáadjuk a fokhagymát és éppen csak átkeverjük.
Rátesszük a kiolvasztott spenótot és addig főzzök míg a levét elforrja.
rátesszük a lisztet kicsit átforgatjuk, majd felöntjük annyi szójatejjel, hogy sűrű, de krémes állagot kapjunk.
Akár melegen, akár hidegen is megkenhetjük a palacsintákat.
Egy finom leves mellé második fogásnak is remek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése