§ 1 csomag durumlisztes spagetti
(minden nagyobb élelmiszerboltban kapható)
§ 10 dkg szója granulátum (apró
szemű, száraz cucc, sima közértben kapható, nagyon olcsó)
§ 1 nagyobb darab hagyma
§ 2 evőkanál
napraforgómag/szezámmag /lenmag vagy ezek keveréke
§ 4 paradicsom
§ 30 dkg gomba
§ 1evőkanál olaj (napraforgó
vagy olíva)
§ 1 teáskanál rozmaring
(elmaradhat)
§ 2 paradicsom konzerv
§ 1 teáskanál szárított bazsalikom
§ 1 csokor friss petrezselyem vagy bazsalikom
§ bors, só, ízlés szerint
Reggel a szója
granulátumot nyakon öntjük annyi forró vízzel, amennyi kb. kétszerese
térfogatban a granulátumnak. Hozzákeverjük a paradicsom konzerveket és a
szárított bazsalikomot, sót, borsot. Az egészet hagyjuk állni délig vagy estig,
amikor főzni szeretnénk. A cél az, hogy a szója megpuhuljon és ízt kapjon.
Fogunk először is egy
jókora fazekat. Olajban megpirítjuk a magokat, felvágjuk a hagymát és
beledobjuk, együtt picit pirítjuk. A paradicsomokat kockára vágjuk és azt is
bele, majd ezt követi az apróra vágott gomba. Beleöntjük a reggel összeállított
és állni hagyott paradicsomos szója granulátumot és főzzük kb 5 percig. A végén
dobjuk bele a felaprított fokhagymát, a friss zöld leveles petrezselymet vagy
bazsalikomot és a borsot. Ha kész a szósz, megfőzzük és leszűrjük a tésztát.
javaslom hogy a paradicsomléből az egyik hámozott paradicsom konzerv a másik meg sűrítmény legyen, illetve kevés sárgarépát érdemes reszelni bele!
VálaszTörlésilletve amikor már minden kész pár gerezd fokhagymát nyomjunk nyomón és keverjük hozzá hagyjuk kicsit hogy összeérjen
Soha nem áztatom a szóját, készítek alapot :hagyma és egyéb amivel ízesíteni szeretném és ebbe teszem a száraz szóját amit lassú fővés közben szív fel.A szója csak az első ízt szívja magába.
VálaszTörlésSoha nem áztatom a szóját, készítek alapot :hagyma és egyéb amivel ízesíteni szeretném és ebbe teszem a száraz szóját amit lassú fővés közben szív fel.A szója csak az első ízt szívja magába.
VálaszTörlésSoha nem áztatom a szóját, készítek alapot :hagyma és egyéb amivel ízesíteni szeretném és ebbe teszem a száraz szóját amit lassú fővés közben szív fel.A szója csak az első ízt szívja magába.:))
VálaszTörlésKöszi, Zsuzsi! Igazad van, biztos jobb is, köszönjük!:)
VálaszTörlés