Cukkini-fasírt




3 jól megtermett cukkini
(figyeljünk rá, hogy ne testes, hanem karcsú darabokat válogassunk, aminek vélhetően kevés magja van)
kukoricaliszt (ami a cukkíni levével vagy vízzel keverve tojáspótlóként tökéletes)
zsemlemorzsa
só, bors, vegeta
petrezselyemzöld

A cukkinit hámozzuk meg, reszeljük finomra, sózzuk vagy vegetázzuk meg és tegyük félre, hogy levet eresszen. Amikor ez megvan, nyomjuk ki. Arra számítanunk kell, hogy nagyon összeesik, ez azért nem probléma, mert a cukkíni olcsó zöldség, és ha azt nézzük, hogy húspótló étel lehet belőle, akkor igazán gazdaságos a dolog. A kinyomkodott cukkinihez adjuk hozzá a kukoricalisztet, a fűszereket, majd annyi zsemlemorzsát, hogy gombócokat tudjunk formázni a masszából. Ha úgy döntünk, hogy elbaltázzuk az arányokat,  válasszuk azt a megoldást, hogy a massza inkább kemény legyen, mint híg. Egyrészt a híg cucc szétfolyik a zsiradékban, amiben sütjük, másrészt felszívja azt, ez pedig nem kívánatos. Tenyerünk között lapítsuk el a gombócokat, hempergessük zsemlemorzsába, de lehet prézlibe is, ha más nincs otthon. Nem túl forró, nem túl sok olajban süssük szép pirosra a kérgét úgy, hogy lehetőleg a belseje is átsüljön.  Óvakodjunk a sötétre süléstől, mert attól keserŰ lehet. Azt is megtehetjük, hogy egy nyers krumplit is reszelünk a masszába, ez semmiképp sem rontja el az ételt, inkább a tócsnihoz teszi kissé hasonlatossá, az pedig szintén finom. :) Úgyszintén meg lehet "bolondítani" a masszát egy kis párolt hagymával.
Jó étvágyat! :)
www.allategyenloseg.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése