Tofus-zöldséges tészta

  • 1 nagy fej vöröshagyma
  •  1 nagyobb vagy 2 kisebb sárgarépa
  •  1 csomag tofu (250-300 g)
  •   2-3 kávéskanál szezámmag (vagy más karakteres fűszer, amit szeret
  •  2 evőkanál olaj (napraforgó/olíva/tökmag)
  •  1/2 csomag zöldséges durumtészta (250 g)
     Kockázd fel a tofut és a répát, szeleteld fel a hagymát.Egy nagyobb serpenyőben vagy wokban hevítsd fel az olajat, dobd bele a szezámmagot (vagy akár más fűszereket: római kömény, mustármag). Először a tofut, majd egy perccel később a répát és kb. 2 perc múlva a hagymát dobd bele az olajba. Nem kell folyamatosan kevergetni, de fakanállal próbáld meg úgy igazgatni, hogy a tofukockáknak ne csak egy-egy oldala piruljon meg, hanem legalább két oldala. Kb. 5 percen belül készen lesz az egész. Sózd és borsozd ízlés szerint. Közben főzd meg sós vízben a tésztát. Ugye nem volt több, mint 15 perc?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése