- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 nagyobb vagy 2 kisebb sárgarépa
- 1 csomag tofu (250-300 g)
- 2-3 kávéskanál szezámmag (vagy más karakteres fűszer, amit szeret
- 2 evőkanál olaj (napraforgó/olíva/tökmag)
- 1/2 csomag zöldséges durumtészta (250 g)
Kockázd fel a tofut
és a répát, szeleteld fel a hagymát.Egy nagyobb
serpenyőben vagy wokban hevítsd fel az olajat, dobd bele a szezámmagot (vagy
akár más fűszereket: római kömény, mustármag). Először a tofut, majd
egy perccel később a répát és kb. 2 perc múlva a hagymát dobd bele az olajba.
Nem kell folyamatosan kevergetni, de fakanállal próbáld meg úgy igazgatni, hogy
a tofukockáknak ne csak egy-egy oldala piruljon meg, hanem legalább két oldala.
Kb. 5 percen belül készen lesz az egész. Sózd és borsozd ízlés szerint. Közben főzd meg sós
vízben a tésztát. Ugye nem volt több, mint 15 perc?
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése