10 dkg csicseriborsó
40 dkg zöldség: sárgarépa, fehérrépa, zeller,
vöröshagyma
3-4 evőkanál napraforgó olaj
só, egy késhegynyi gyömbér és köménymag
Áztassuk be előző
éjszakára a csicseriborsót (mint ahogyan a bablevesnél szokás). Főzzük puhára a
csicseriborsót 1,5 liter vízben. Ha kuktában főzzük, alig tart 20 percél tovább
ez a szakasz. Közben mossuk meg és vágjuk apróra a zöldségeket, majd az olajban
pici sóval, kislángon pároljuk meg őket egy picit. Nem kell megpuhulniuk, épp
csak 1-2 percig tartson ez a párolás. Amikor megpuhult a
csicseriborsó, öntsük össze a zöldségekkel. Ne öntsük ki a vizet, amiben főtt,
azzal együtt öntsük hozzá! Pár percig főzzük
őket össze és már készen is vagyunk!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése