Csicserileves



10 dkg csicseriborsó
40 dkg zöldség: sárgarépa, fehérrépa, zeller, vöröshagyma
3-4 evőkanál napraforgó olaj
só, egy késhegynyi gyömbér és köménymag

Áztassuk be előző éjszakára a csicseriborsót (mint ahogyan a bablevesnél szokás). Főzzük puhára a csicseriborsót 1,5 liter vízben. Ha kuktában főzzük, alig tart 20 percél tovább ez a szakasz. Közben mossuk meg és vágjuk apróra a zöldségeket, majd az olajban pici sóval, kislángon pároljuk meg őket egy picit. Nem kell megpuhulniuk, épp csak 1-2 percig tartson ez a párolás. Amikor megpuhult a csicseriborsó, öntsük össze a zöldségekkel. Ne öntsük ki a vizet, amiben főtt, azzal együtt öntsük hozzá! Pár percig főzzük őket össze és már készen is vagyunk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése