Vegán Milánói


§  1 csomag durumlisztes spagetti (minden nagyobb élelmiszerboltban kapható)
§  10 dkg szója granulátum (apró szemű, száraz cucc, sima közértben kapható, nagyon olcsó)
§  1 nagyobb darab hagyma
§  2 evőkanál napraforgómag/szezámmag /lenmag vagy ezek keveréke
§  4 paradicsom
§  30 dkg gomba
§   1evőkanál olaj (napraforgó vagy olíva)
§  1 teáskanál rozmaring (elmaradhat)
§  2 paradicsom konzerv
§  1 teáskanál szárított bazsalikom
§  1 csokor friss petrezselyem vagy bazsalikom
§  bors, só, ízlés szerint
Reggel a szója granulátumot nyakon öntjük annyi forró vízzel, amennyi kb. kétszerese térfogatban a granulátumnak. Hozzákeverjük a paradicsom konzerveket és a szárított bazsalikomot, sót, borsot. Az egészet hagyjuk állni délig vagy estig, amikor főzni szeretnénk. A cél az, hogy a szója megpuhuljon és ízt kapjon.
Fogunk először is egy jókora fazekat. Olajban megpirítjuk a magokat, felvágjuk a hagymát és beledobjuk, együtt picit pirítjuk. A paradicsomokat kockára vágjuk és azt is bele, majd ezt követi az apróra vágott gomba. Beleöntjük a reggel összeállított és állni hagyott paradicsomos szója granulátumot és főzzük kb 5 percig. A végén dobjuk bele a felaprított fokhagymát, a friss zöld leveles petrezselymet vagy bazsalikomot és a borsot. Ha kész a szósz, megfőzzük és leszűrjük a tésztát.

5 megjegyzés:

  1. javaslom hogy a paradicsomléből az egyik hámozott paradicsom konzerv a másik meg sűrítmény legyen, illetve kevés sárgarépát érdemes reszelni bele!

    illetve amikor már minden kész pár gerezd fokhagymát nyomjunk nyomón és keverjük hozzá hagyjuk kicsit hogy összeérjen

    VálaszTörlés
  2. Soha nem áztatom a szóját, készítek alapot :hagyma és egyéb amivel ízesíteni szeretném és ebbe teszem a száraz szóját amit lassú fővés közben szív fel.A szója csak az első ízt szívja magába.

    VálaszTörlés
  3. Soha nem áztatom a szóját, készítek alapot :hagyma és egyéb amivel ízesíteni szeretném és ebbe teszem a száraz szóját amit lassú fővés közben szív fel.A szója csak az első ízt szívja magába.

    VálaszTörlés
  4. Soha nem áztatom a szóját, készítek alapot :hagyma és egyéb amivel ízesíteni szeretném és ebbe teszem a száraz szóját amit lassú fővés közben szív fel.A szója csak az első ízt szívja magába.:))

    VálaszTörlés
  5. Köszi, Zsuzsi! Igazad van, biztos jobb is, köszönjük!:)

    VálaszTörlés