- 3 csésze (350 gr.) reszelt sárgarépa - felesben finomra és durvára reszelt
- 2 csésze ( 300 gr.) teljes kiőrlésű tönkölyliszt (lehet sima is)
- 1 csésze (100 gr.) nádcukor
- ½ csésze (50 gr.) kókuszreszelék
- ½ csésze (100 gr.) dió durvára darálva vagy késsel felaprítva, finomabb, ha egy kicsit megpörköljük
- ½ tk. só
- 2 tk. sütőpor
- ½ tk. szódabikarbóna
- 2tk fahéj
- 1-2tk "mézessüti" ízű fűszerkeverék (NEM TARTALMAZ MÉZET!)
- 1 marék mazsola - -el is hagyható
- ¾ csésze (125 ml.) növényi olaj vagy margarin
- ½ csésze frissen facsart narancslé vagy 1 evőkanál almaecet
- kb.1 csésze (250 ml.) növényi tej
Kivajazott, lisztezett – esetleg sütőpapírral bélelt – tepsibe tesszük és 35-40 perc alatt tűpróbáig sütjük. Nem baj, ha a teteje ropogos és a szélét egy picit megkapja, annál finomabb lesz.
Töltelék mennyisége a sütemény méretétől függ. Általában ezt az adagot szoktam elkészíteni.
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 800 ml. növényi tej – szóját szoktam használn
- 4-5 evőkanál barnacukor
- 1-2 zacskó vaníliás cukor
- ½ - 1 csésze kóküszreszelék
Taskó Ágnes receptje
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése