Spenótos lencse



§  30 dkg lencse
§  1 babérlevél
§  2-3 répa felaprítva
§  4 paradicsom felaprítva
§  2 vöröshagyma felaprítva
§  1-2 evőkanál étolaj
§  1 késhegynyi római kömény
§  1 kávéskanál kurkuma
§  1 evőkanál oregánó
§  3-4 gerezd fokhagyma
§  40 dkg nyers spenótlevél megtisztítva
§  1-2 evőkanál citromlé
§ 
        Közepes lábosban megfőzzük a lencsét, kicsit megsózva és a babérlevéllel. Mikor már majdnem puha, belefőzünk a répát is. Miközben ez fő, összekészíthetjük a többit: olajba beletesszük a hagymát, kurkumát, római köményt, majd üvegesre pároljuk, nem baj, ha kicsit megpirul, majd hozzá rakjuk a paradicsomot, beleteszünk az oregánót, megsózzuk. Ha a paradicsom is szétfőtt, beletesszük a spenótot, egy kis vizet löttyintünk alá, majd ezt is pároljuk egy rövid ideig. Utoljára a fokhagymát adjuk hozzá, hogy minél többet megőrizzen az ízéből és az értékes összetevőiből. Az utolsó lépés, hogy a két masszát összekeverjük és a citromlével ízesítjük a legvégén.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése