Brokkoli krémleves


§  2 bögre brokkoli rózsáira aprítva (nagyobb fajta kb 4 decis teásbögrével mérve)
§  1 bögre burgonya (felkockázva)
§  ½ bögre vöröshagyma (felkockázva)
§  6 dl víz
§  1/2 dl étolaj
§  2 evőkanál sörélesztő
§  só, bors ízlés szerint

          Először tedd fel a vizet főni, utána aprítsd fel a burgonyát. Akkor dobd csak bele a vízbe, amikor már lobogva forr. Szedd rózsáira a brokkolit és mikor a krumpli már elkezdett puhulni (3-5 perc), dobd bele azt is. Újabb 5 perc elteltével add hozzá a felaprított hagymát, a sörélesztőt és az étolajat. Pár percig még hagyd őket összefőni, majd vedd le a tűzről és várj, amíg kicsit kihűl. (Hogy ne égesse, olvassza a turmixgéped, amennyiben az műanyag.) Turmixold át a levest, majd ízlés szerint sózd, borsozd, végül tálalás előtt melegítsd meg.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése