§ 2 bögre brokkoli rózsáira aprítva
(nagyobb fajta kb 4 decis teásbögrével mérve)
§ 1 bögre burgonya (felkockázva)
§ ½ bögre vöröshagyma (felkockázva)
§ 6 dl víz
§ 1/2 dl étolaj
§ 2 evőkanál sörélesztő
§ só, bors ízlés szerint
Először tedd fel a
vizet főni, utána aprítsd fel a burgonyát. Akkor dobd csak bele a vízbe, amikor
már lobogva forr. Szedd rózsáira a brokkolit és mikor a krumpli már elkezdett
puhulni (3-5 perc), dobd bele azt is. Újabb 5 perc elteltével add hozzá a
felaprított hagymát, a sörélesztőt és az étolajat. Pár percig még hagyd őket
összefőni, majd vedd le a tűzről és várj, amíg kicsit kihűl. (Hogy ne égesse,
olvassza a turmixgéped, amennyiben az műanyag.) Turmixold át a levest, majd
ízlés szerint sózd, borsozd, végül tálalás előtt melegítsd meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése