Zöldborsó pástétom

450gr zöldborsó (lehet akár mirelit is)
1-1,5dl oliva olaj
só, bors, fűszerek ízlés szerint

Na ennél egyszerűbb dolgot talán nem is lehet csinálni!! :)
Megpároljuk a borsót. Én mirelitet szoktam használni, azt egy jénaiban, letakarva, a mikróhullámú sütőben 5-10 perc alatt meg lehet párolni. 
Összekeverjük a párolt borsót a fűszerekkel és az olajjal, és jó pépesre turmixoljuk. Lehet hozzáadni apróra vágott hagymát, vagy fokhagymát is, azzal is csak gazdagítjuk az ízét.

Tökéletes szendvicsekbe, reggelire, tízóraira, uzsira vagy vacsorára.  Iszonyat finom és egészséges. És ami a legfontosabb: senkinek nem kellett szenvednie és/vagy meghalnia ahhoz, hogy ezt a fenséges ízt élvezhessük! 
A zöldborsó (vagy cukorborsó) gazdag B1 és B2, valamint C vitaminban. Szénhidrát tartalma is jelentős. Kalóriaértéke megközelíti a burgonyáét, fehérjetartalma pedig kb. háromszor annyi.

www.allategyenloseg.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése