Palacsinta tésztához (20db):
·
0,5 liter szójatej
·
kb 18 ek finomliszt
·
1 közepes lilahagyma
·
0,8 kg salátacukkini
·
3 kk só
·
1,5 kk őrölt fekete bors
Fél liter szójatejjel és a liszttel kicsit sűrű
palacsintatésztát csinálunk. 80 dkg cukkinit aprólyukú reszelőn lereszelünk és
hozzákeverjük a tésztához. A lilahagymát apróra vágva belekeverjük, és
fűszerezzük 3 kk sóval, 1,5 kk őrölt borssal. Teszünk még bele 1,5 kk sütőport,
1 ek étolajat és 1 ek olivaolajat. Sütéskor érdemes egy anállal eloszlatni a
tésztát a serpenyőben, hogy kellően vékony legyen!
Töltelék:
·
450g natúr szójajoghurt
·
fél fej lilahagyma apróra vágva
·
1 szál apróra vágott kapor
·
80 g növényi mozzarella
·
15 dkg füstölt gabonakolbász
Az összetevőket a gabonakolbász kivételével összekeverjük,
majd a megsült palacsintákra kenjük, megszórjuk gabonakolbásszal, és
felcsavarjuk a palacsintát.
"Sütéskor érdemes egy anállal eloszlatni a tésztát a serpenyőben"
VálaszTörlés