Cukkinis palacsinta gabonakolbásszal

Palacsinta tésztához (20db):

·         0,5 liter szójatej
·         kb 18 ek finomliszt
·         1 közepes lilahagyma
·         0,8 kg salátacukkini
·         3 kk só
·         1,5 kk őrölt fekete bors

Fél liter szójatejjel és a liszttel kicsit sűrű palacsintatésztát csinálunk. 80 dkg cukkinit aprólyukú reszelőn lereszelünk és hozzákeverjük a tésztához. A lilahagymát apróra vágva belekeverjük, és fűszerezzük 3 kk sóval, 1,5 kk őrölt borssal. Teszünk még bele 1,5 kk sütőport, 1 ek étolajat és 1 ek olivaolajat. Sütéskor érdemes egy anállal eloszlatni a tésztát a serpenyőben, hogy kellően vékony legyen!

Töltelék:
·         450g natúr szójajoghurt
·         fél fej lilahagyma apróra vágva
·         1 szál apróra vágott kapor
·         80 g növényi mozzarella
·         15 dkg füstölt gabonakolbász 


Az összetevőket a gabonakolbász kivételével összekeverjük, majd a megsült palacsintákra kenjük, megszórjuk gabonakolbásszal, és felcsavarjuk a palacsintát.

1 megjegyzés:

  1. "Sütéskor érdemes egy anállal eloszlatni a tésztát a serpenyőben"

    VálaszTörlés