- Tésztához: ez kb. 10 db. palacsintához elegendő
- 250 gr liszt (sima liszt)
- 1 evékanál cukor
- 1 cs. vaniliás cukor
- ½ liter szódavíz ( szénsavas ásványvíz)
- csipe só
- 2 evőkanál napraforgó olaj
A szódavíz kicsit több mint felével habverővel vagy robotgéppel símára keverjük a száraz hozzávalókat és utána felöntjük még annyi szódavízzel, hogy megfelelő sűrűségű legyen.
Pihentetjük fél órát.
Töltelék:
- 100 gr. dió
- 50 gr barna cukor
- 1 alma durvára reszelve
- csipetnyi fahéj
- 1 cs vanívilás cukor
A mákos is ugyanez csak a dió helyett mák
Valamilyen hozzáillő lekvár
palacsinta megkenve lekvárral mákkal, palacsinta lekvárral és dióval és ezt ismételjük míg el nem fogy.
A tetejére lehet önteni olvasztott csokoládét vagy esetleg a szeletek mellé pudingot kínálhatunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése