Hozzávalók:
Másfél bögre (2,5 dl-es bögrével mérve) liszt (sima, vagy
teljes őrlésű, tönköly is lehet)
Fél bögre zabpehely
Egy csomag vaníliás cukor, vagy egy kávéskanál fahéj
Egy kávéskanál szódabikarbóna
Három kávéskanál porcukor nádcukorból
Egy citrom
Három-négy nektarin
Két nagyobb banán
A citrom héját lereszeljük. A lisztet, a zabpelyhet, a
vaníliás- és a barna cukrot (vagy a
vaníliás helyett fahéjat) egy nagyobb
lábosba öntjük. A szódabikarbónára egy csészében kevés citromlevet öntünk, hogy
felhabosodjon, majd a lisztre öntjük, összekeverjük. Hozzáadjuk a reszelt
citromhéjat is.
A nektarin felét és az egyik banánt kevés vízzel
turmixgépben pépesítjük, és a masszát a lisztes keverékbe forgatjuk. A maradék
gyümölcsöt felkockázzuk, egy részét a tésztához keverjük. További langyos vizet
lehet hozzáadni, hogy kissé folyós, de azért összeálló „malter-szerű” keverék
legyen.
Alufóliával vagy sütőpapírral bélelt, növényi zsiradékkal
kikent tepsibe terítjük és megszórjuk a tetejét a maradék gyümölcskockákkal.
200 fokon 40 perc alatt elkészül. Ha légkeveréses sütőnk van, az utolsó 15
percben állítsuk erre a funkcióra.
Tipp: tetszés szerint más gyümölcsöt is használhatunk, és
turmixgép helyett villával is összetörhetjük, vagy pl. az almát lereszelhetjük.
Galgóczi Dóra receptje
Galgóczi Dóra receptje
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése