Gyümölcsös lepény


Hozzávalók:

Másfél bögre (2,5 dl-es bögrével mérve) liszt (sima, vagy teljes őrlésű, tönköly is lehet)
Fél bögre zabpehely
Egy csomag vaníliás cukor, vagy egy kávéskanál fahéj
Egy kávéskanál szódabikarbóna
Három kávéskanál porcukor nádcukorból
Egy citrom
Három-négy nektarin
Két nagyobb banán

A citrom héját lereszeljük. A lisztet, a zabpelyhet, a vaníliás- és a  barna cukrot (vagy a vaníliás helyett fahéjat) egy  nagyobb lábosba öntjük. A szódabikarbónára egy csészében kevés citromlevet öntünk, hogy felhabosodjon, majd a lisztre öntjük, összekeverjük. Hozzáadjuk a reszelt citromhéjat is.
A nektarin felét és az egyik banánt kevés vízzel turmixgépben pépesítjük, és a masszát a lisztes keverékbe forgatjuk. A maradék gyümölcsöt felkockázzuk, egy részét a tésztához keverjük. További langyos vizet lehet hozzáadni, hogy kissé folyós, de azért összeálló „malter-szerű” keverék legyen.
Alufóliával vagy sütőpapírral bélelt, növényi zsiradékkal kikent tepsibe terítjük és megszórjuk a tetejét a maradék gyümölcskockákkal. 200 fokon 40 perc alatt elkészül. Ha légkeveréses sütőnk van, az utolsó 15 percben állítsuk erre a funkcióra.

Tipp: tetszés szerint más gyümölcsöt is használhatunk, és turmixgép helyett villával is összetörhetjük, vagy pl. az almát lereszelhetjük.

Galgóczi Dóra receptje

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése