- - felkockázott tofu vagy gomba
- - vöröshagyma
- - bolti üveges paradicsomszósz
- - bármilyen zöldség, ami van otthon (répa, zeller, brokkoli, cukkíni, paradicsom, paprika stb)
- - zöldséges (színes) durumtészta (a képen például penne)
Amíg fő a tészta,
serpenyőben megpirítjuk a felaprított hagymát és a tofut vagy gombát, hozzá
adunk még olyan zöldséget felkockázva, ami épp van otthon, 1-2 percig pirítjuk
őket kis lángon, majd hozzá öntjük a boltban vett kész szószt. Ha túl sűrű,
akkor vizet vagy szójatejet öntünk hozzá, 3-4 percig lassú tűzön főzzük, majd
amikor a szósz elérte a számunkra szimpatikus sűrűséget, levesszük a tűzről és
a tésztával tálaljuk.
Sajt helyett: ha egy
marék szezámmagot picit pirítunk száraz serpenyőben (óvatosan, csak max fél
percig és folyamatosan kevergetve, mert ha odaég, keserű lesz), majd darálóban
porhanyósra daráljuk és azt szórjuk rá a tészta tetejére. Nem lesz olyan, mint
a sajt, nyilván nem fog ráolvadni, de finom és egészséges.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése