Lusta vegánok olaszos tésztája


  • -          felkockázott tofu vagy gomba
  • -          vöröshagyma
  • -          bolti üveges paradicsomszósz
  • -          bármilyen zöldség, ami van otthon (répa, zeller, brokkoli, cukkíni, paradicsom, paprika stb)
  • -          zöldséges (színes) durumtészta (a képen például penne)


Amíg fő a tészta, serpenyőben megpirítjuk a felaprított hagymát és a tofut vagy gombát, hozzá adunk még olyan zöldséget felkockázva, ami épp van otthon, 1-2 percig pirítjuk őket kis lángon, majd hozzá öntjük a boltban vett kész szószt. Ha túl sűrű, akkor vizet vagy szójatejet öntünk hozzá, 3-4 percig lassú tűzön főzzük, majd amikor a szósz elérte a számunkra szimpatikus sűrűséget, levesszük a tűzről és a tésztával tálaljuk.
Sajt helyett: ha egy marék szezámmagot picit pirítunk száraz serpenyőben (óvatosan, csak max fél percig és folyamatosan kevergetve, mert ha odaég, keserű lesz), majd darálóban porhanyósra daráljuk és azt szórjuk rá a tészta tetejére. Nem lesz olyan, mint a sajt, nyilván nem fog ráolvadni, de finom és egészséges.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése