Zöldséges tofu pirítóssal


  • -          1/2 tofu
  • -          1 paradicsom
  • -          1 sárgarépa
  • -          2 hagyma
  • -          5-10 brokkoli rózsa
  • -          étolaj a pirításhoz
  • -          só és fűszerek ízlés szerint (pl mustármag, római kömény, kurkuma..)
  • -          pirítós köretnek

A tofut és a zöldségeket felkockázzuk és az alábbi sorrendben pirítjuk: először a tofut és a sárgarépát pirítjuk kb 2 percig, utána jön a brokkoli és a paradicsom, az utóbbi levében picit puhul a brokkoli és  végül, mikor elfőtt a leve, megy bele a hagyma,2-3 percig folyamatos kevergetés mellett pirítjuk még őket, majd forró pirítóssal tálaljuk. Vigyázz, a tofu könnyen odakozmál. Inkább több olaj legyen alatta, mint kevés.
Aki nem vonzódik a nyersebb koszthoz, vagyis nem szeret ropogtatni, az előtte dobja be egy-két percre forró vízbe puhulni a felkockázott brokkolit és a répát.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése