- - 1/2 tofu
- - 1 paradicsom
- - 1 sárgarépa
- - 2 hagyma
- - 5-10 brokkoli rózsa
- - étolaj a pirításhoz
- - só és fűszerek ízlés szerint (pl mustármag, római kömény, kurkuma..)
- - pirítós köretnek
A tofut és a zöldségeket
felkockázzuk és az alábbi sorrendben pirítjuk: először a tofut és a sárgarépát
pirítjuk kb 2 percig, utána jön a brokkoli és a paradicsom, az utóbbi levében
picit puhul a brokkoli és végül, mikor
elfőtt a leve, megy bele a hagyma,2-3 percig folyamatos kevergetés mellett
pirítjuk még őket, majd forró pirítóssal tálaljuk. Vigyázz, a tofu könnyen
odakozmál. Inkább több olaj legyen alatta, mint kevés.
Aki nem vonzódik a
nyersebb koszthoz, vagyis nem szeret ropogtatni, az előtte dobja be egy-két
percre forró vízbe puhulni a felkockázott brokkolit és a répát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése