Sárgarépás-köménymagos halmocskák

  • 1 bögre zabpehely
  • 1/2 bögre tönkölyliszt
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • 2 közepes burgonya
  • 1 nagy sárgarépa
  • 2 kávéskanál őrölt köménymag
  • 1 kávéskanál só
  • 2 dkg margarin vagy kókuszzsír
A burgonyákat sós vízben, héjában megfőzzük. Még melegen meghámozzuk, hozzáadjuk a margarint, kevés vizet, és villával pépesre törjük. A sárgarépát lereszeljük.
Egy lábosban összekeverjük a lisztet, zabpelyhet, köménymagot, szódabikarbónát és sót. Ezután hozzákeverjük a reszelt répát, végül a pépes burgonyát. Annyi langyos vizet adunk még hozzá, hogy formálható, de lágy tésztát kapjunk. Alufóliával bélelt, margarinnal kikent tepsibe egy evőkanállal a masszából kis halmokat rakunk. Előmelegített sütőben, 200 fokon kb. 15-20 perc alatt készre sütjük.
Galgóczi Dóra


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése