Avokádós bruschetta

  • 1/4 csésze balzsamecet
  • 1 evőkanálnyi citromlé
  • egy csipet só
  • 2 egész szelet kenyér kettévágva (a legfinomabb diós kenyérrel)
  • 1 db fokhagymagerezd
  • 1/2 db érett avokádó
  • 1-2 csipet frissen őrölt fekete bors
  • 1db közepes paradicsom vékony szeletekre vágva
  • bazsalikom levelek

Az avokádón kívül valószínű, hogy a legtöbb hozzávaló megtalálható egy vegán háztartásban. Úgyhogy szerezzünk be 1 avokádót, és kb. negyed óra alatt elkészül ez az ínyencség.
A balzsamecetet, a citromlevet, összekeverjük a sóval, és egy kisebb serpenyőben közepes lángon besűrítjük. A kenyérszeletek mindkét oldalát némi olívaolajon barnára pirítjuk egy másik serpenyőben. Ezután a szeleteket bedörzsöljük fokhagymával. Ne sajnáljuk, jusson mindenhová bőven!
Hámozzuk meg a kettévágott avokádó egyik felét (ha érett, könnyen lehúzható a bőre). Vágjuk közepesen vastag szeletekre, forgassuk meg a balzsamecetben és helyezzük a kenyerekre. Minden bruschettát díszítsünk egy vékony szelet paradicsommal és bazsalikom levelekkel, végül hintsük meg frissen őrölt fekete borssal.
Körmendi Gabriella receptje

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése