- 1/4 csésze balzsamecet
- 1 evőkanálnyi citromlé
- egy csipet só
- 2 egész szelet kenyér kettévágva (a legfinomabb diós kenyérrel)
- 1 db fokhagymagerezd
- 1/2 db érett avokádó
- 1-2 csipet frissen őrölt fekete bors
- 1db közepes paradicsom vékony szeletekre vágva
- bazsalikom levelek
Az avokádón kívül valószínű, hogy a legtöbb hozzávaló megtalálható egy vegán háztartásban. Úgyhogy szerezzünk be 1 avokádót, és kb. negyed óra alatt elkészül ez az ínyencség.
A balzsamecetet, a citromlevet, összekeverjük a sóval, és egy kisebb serpenyőben közepes lángon besűrítjük. A kenyérszeletek mindkét oldalát némi olívaolajon barnára pirítjuk egy másik serpenyőben. Ezután a szeleteket bedörzsöljük fokhagymával. Ne sajnáljuk, jusson mindenhová bőven!
Hámozzuk meg a kettévágott avokádó egyik felét (ha érett, könnyen lehúzható a bőre). Vágjuk közepesen vastag szeletekre, forgassuk meg a balzsamecetben és helyezzük a kenyerekre. Minden bruschettát díszítsünk egy vékony szelet paradicsommal és bazsalikom levelekkel, végül hintsük meg frissen őrölt fekete borssal.
Körmendi Gabriella receptje
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése