Vegan Gofri


Nagyon klassz és egyszerű recept. Gyors reggeli, finom édes desszert a vacsi utánra, hosszú, fárasztó napok utáni lazítás. Egyetlen hátránya, hogy kell hozzá venni egy gofri sütőt. De megéri!
2 pohár sima liszt
1 kávéskanál sütőpor
2 evőkanál gyümölcscukor
3 evőkanál kókusztejpor
vízből amennyit felvesz
növényi margarin a sütő kikenéséhez

Keverd el jól a lisztet a sütőporral, add hozzá a cukrot és a kókusztejport, majd engedj hozzű folyamatos keverés mellett annyi vizet, hogy sűrű massza maradjon. Ne legyen olyan folyékony, mint egy palacsintatészta, de azért tudjon folyni, ne legyen darabos. Keverd el jól. Hagyd állni pár órát. Akár egy éjszakát is. A tészta egyébként akár 3 napot is simán elvan a hűtőben, szóval akár nagyobb adagot is csinálhatsz, nem fog rád romlani. Kend ki a sütőt vékonyan növényi margarinnal és öntsd bele a tésztát. A sütő használati utasításának megfelelően süsd ki és ízesítsd lekvárral, fahéjjal, kakaóval, növényi tejszínhabbal, vagy ami a legjobb: friss gyümölccsel!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése