·
1 kg. savanyúkáposzta
·
1 kg. gomba
·
Hagyma
·
Pirospaprika
·
Babérlevél
·
Bors
·
Majoranna
·
Só, ha szükséges, de vigyázni kell,
mert a savanyúkáposzta eleve sós!
A
savanyúkáposztát, ha túl savanyúnak gondoljuk átöblítjük, majd éppen annyi
vízben ami ellepi feltesszük főni. Izesítjük babérlevéllel (két kisebb vagy 1
nagyobb) kevés borssal. Míg fő a káposzta a gombából egyszerű, hagyományos
gombapörköltet készítünk. Hagymát apróra vágjuk, kevés növényi olajon megpároljuk
majd a szeletelt gombát rátesszük. Ízesítjük borssal, majorannával,
pirospaprikával és kb. fél óra alatt készre főzzük. Ha a gomba elkészült a
megpuhult káposztát lyukacsos szedőkanállal rákanalazzuk. Amennyiben túl
száraznak találjuk a káposzta levéből tehetünk rá. Pár percig összemelegítjük,
ízesítjük még, ha szükséges (só, bors)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése