4-5 evőkanál olaj
1 nagy finomra vágott vöröshagyma
1 cm-es hámozott és finomra szeletelt friss gyömbér
1 kiskanál őrült kurkuma, őrölt koriander, őrölt kömény, őrölt
pirospaprika
4 kicsi, érett, meghámozott és összevágott paradicsom
20 dkg meghámozott, kockára vágott burgonya
8 dkg felszeletelt zöldbab
10 dkg felszeletelt sárgarépa
10 dkg fejtett bab
2-4 egész zöld chilipaprika
1 kiskanál garam masala (indai fűszerkeverék)
1 kiskanál só
1 evőkanál összevágott, friss korianderlevél
Az olajat egy
serpenyőben közepes lángon felforrósítjuk. A hagymát beledobjuk, és kevergetve
6-7 perc alatt üvegesre sütjük. A gyömbért hozzáadjuk, és tovább keverve fél percig pirítjuk.
6-7 perc alatt üvegesre sütjük. A gyömbért hozzáadjuk, és tovább keverve fél percig pirítjuk.
A lángot takarékra állítjuk, és a kurkumát, a koriandert, a köményt és
a paprikát a hagymába keverjük.
A paradicsom felét beletesszük, és folyamatosan keverve 2 percig
pároljuk.
Minden zöldséget hozzáadunk, és bő 4 dl meleg vizet öntünk rá, és jól
megkeverjük. Felforraljuk, lefedjük, és 15-20 percig pároljuk, hogy a zöldségek
megpuhuljanak.
A maradék paradicsomot és a zöld chilit beledobjuk, jól összekeverjük.
Lefedjük, és további 5-6 percig pároljuk.
A garam masalát, a sót és az összevágott koriander felét rászórjuk,
jól összekeverjük, majd a serpenyőt a tűzről lehúzzuk.
Az így elkészült curryt egy előmelegített tálba szedjük, és a maradék
összevágott korianderrel megszórjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése