Vegán Palacsinta


25 dkg durumliszt (eddig csak bioboltban találtam, 395 ft kilója)
25 dkg sima liszt
1/5 dl olaj
1 csipet só
víz - amennyit felvesz

Először a liszteket és a sót keverjük össze, utána annyi vizet adjunk hozzá, hogy szokványos palacsintatészta sűrűségű legyen, a végén pedig jól elkeverjük az olajat. Pár órát, vagy akár egész éjszakát is pihentetjük a hűtőben. 2-3 napig el is áll, így mindig tudunk annyit kisütni, amennyit épp enni akarunk.Töltsük lekvárral, fahéjjal, kakaóval, karobbal vagy akár kölesből készült vegán túrókrémmel.

2 megjegyzés:

  1. Én legutóbb fele rész szójatejjel (vagy akár zabtejjel), fele rész vízzel, kókuszzsírral, egy kis vaníliás cukorral készítettem. Nagyon finomra sikerült. A párom nem is jött rá, hogy vegán! ;)

    VálaszTörlés
  2. Nem muszáj a durumliszt lehet csak fehérböl vagy fele fehér fele tönknöly liszt csak legyen be ehhez a menyiséghez egy kanál szodabikarbona és én ugy szoktam csinálni 2 és 1/2 dl tej (vega milk porbol de bámejik jó mármint a növényiek közül:) ) a többi pedig szénsavas ásványviz

    VálaszTörlés