Brassói aprópecsenye

  • 20 dkg szójakocka
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál majoránna
  • ½ kávéskanál szerecsendió
  • 3 evőkanál Vegamix fűszerkeverék
  • olaj
  • víz
  • köretnek durumtészta vagy petrezselymes főtt burgonya
A szójakockát 3 órával a főzés előtt beáztatjuk vegamixes vízbe, utána lobogó vízbe dobva félpuhára főzzük és leszűrjük. Olajban megpirítjuk a vöröshagymát, hozzáadjuk a majorannát és a szerecsendiót, majd végül az alaposan leszűrt szójakockát. Összekeverjük és kevés vízzel lassú tűzön pároljuk. Ha a víz elpárolgott, fokhagymanyomóval törjük rá a tetejére a fokhagymát és még maximum 5 percig süssük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése