- 1 fej karfiol
- 1 kisebb póréhagyma
- 1-2 sárgarépa
- 200 g barnarizs vagy köles
- 150 ml zab- vagy rizstejszín
- Kókusz vagy napraforgó olaj
- Só, bors, nádcukor, curry, esetleg chilI
A karfiolt kis rózsákra szedjük és vízben kb. 10 percig
főzzük, úgy hogy puhuljon meg, de ne essen szét. A póréhagymát és a sárgarépát
nagyon vékony karikákra vágjuk és egy-két evőkanál olajban jól átpirítjuk, amíg
jól meg nem puhul, a hagyma össze nem esik. Hozzátesszük a karfiolrózsákat és
megfűszerezzük, majd jól megkeverjük. A végén ráöntjük a zabtejszínt és jól
belekeverjük a fűszeres zöldségekbe. Rizzsel vagy kölessel tálaljuk.
A zöldség szabadon variálható, lehet apróra vágott paprikát,
cukkínit, paradicsomot is hozzátenni vagy a karfiolt brokkolira cserélni!
Hogyan készíts otthon növényi tejszínt? Ha problémás elmenni olyan boltba, ahol kapható növényi tejszín, vagy esetleg drágának találod, itt találsz egy jó kis házi receptet:
http://www.vegagyerek.hu/2010/03/rizstejszin-hazilag.html
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése