"Tejszínes"-currys karfiol



 
  • 1 fej karfiol
  • 1 kisebb póréhagyma
  • 1-2 sárgarépa
  • 200 g barnarizs vagy köles
  • 150 ml zab- vagy rizstejszín
  • Kókusz vagy napraforgó olaj
  • Só, bors, nádcukor, curry, esetleg chilI
A karfiolt kis rózsákra szedjük és vízben kb. 10 percig főzzük, úgy hogy puhuljon meg, de ne essen szét. A póréhagymát és a sárgarépát nagyon vékony karikákra vágjuk és egy-két evőkanál olajban jól átpirítjuk, amíg jól meg nem puhul, a hagyma össze nem esik. Hozzátesszük a karfiolrózsákat és megfűszerezzük, majd jól megkeverjük. A végén ráöntjük a zabtejszínt és jól belekeverjük a fűszeres zöldségekbe. Rizzsel vagy kölessel tálaljuk.
A zöldség szabadon variálható, lehet apróra vágott paprikát, cukkínit, paradicsomot is hozzátenni vagy a karfiolt brokkolira cserélni!


Hogyan készíts otthon növényi tejszínt? Ha problémás elmenni olyan boltba, ahol kapható növényi tejszín, vagy esetleg drágának találod, itt találsz egy jó kis házi receptet:
 http://www.vegagyerek.hu/2010/03/rizstejszin-hazilag.html

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése